Депутатът от НФСБ Христиан Митев получи награда за законодателна промяна


Депутатът от НФСБ Христиан Митев получи награда за законодателна промяна
Снимка: Пресцентър на НФСБ
02 Юли 2019, Вторник


Благодарение на негов законопроект за изменение в Закона за счетоводството бяха намалени някои административни и финансови тежести за малкия бизнес

Автор: Десант

Народният представител от НФСБ и заместник-председател на правната комисия в Народното събрание Христиан Митев получи наградата на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) в националния конкурс „Икономика на светло“ за законодателна промяна, облекчила работата на над 3600 малки фирми. Отличието му бе връчено от кмета на София Йорданка Фандъкова на церемония, провела се в хотел „Балкан“ в понеделник вечерта.

НФСБ получава признание за борбата си със сивата икономика за втори път – през миналата година голямото отличие получи Валери Симеонов.

„Това е признание за истинския патриотизъм в действие на нашата политическа сила, която се бори да има по-малко сива икономика, повече приходи в бюджета – и оттам по-високи приходи за хората“, коментира Валери Симеонов.

Христиан Митев бе номиниран и взе наградата в категория „За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата“.

Престижното отличие на работодателската организация му бе присъдено конкретно за законодателна промяна, довела до облекчаване на работата на 3637 микропредприятия у нас от 1 януари 2019 г. Става дума за внесен законопроект за изменение в чл.37, ал 2 от Закона за счетоводството, с което се намалиха административните и финансови тежести за малкия бизнес на светло.

„Тази награда ме задължава да продължа да работя в посока на облекчаване на условията за правене на бизнес в България“, каза Христиан Митев при връчването на приза. 

И той, и Валери Симеонов бяха категорични, че е чест да бъдеш удостоен с награда от една от най-сериозни работодателски организации в България, каквато е АИКБ – по думите на Валери Симеонов „хора, които осигуряват заплати, поминък и приходи на стотици хиляди семейства, хора, които си плащат данъците“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки