Червеният депутат Георги Михайлов „забравил“ да декларира 44 000 лева


Червеният депутат Георги Михайлов „забравил“ да декларира 44 000 лева
01 Юли 2019, Понеделник


Парите били получени като лихва от търговско дружество, на което през 2013 г. народният представител предоставил 200 000 евро заем

Автор: Десант

Искането за снемане на имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов е за извършени данъчни престъпления. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по време на извънредно изявление пред Съдебната палата съобщава Агенция „Фокус“.

По думите на Арнаудова финансова инспекция на Специализираната болница за лечение на хематологични заболявания показва, че много търговски дружества са доставяли значителен обем от медикаменти, въпреки че е налице презапасяване с лекарства.

„За едно от лекарствата, което е за онкологични заболявания, сме установили сигурни доказателства за това, че са изплащани парични средства на стойност 164 000 лева за този медицински препарат без законно основание“, обясни Арнаудова и добави, че тези медикаменти само са били заприходени само на документи и не са постъпвали в болничната аптека.

Парите са отивали по сметка на фирмата, уточни говорителят на главния прокурор. Арнаудова припомни, че още през ноември мината година главният прокурор е поискал снемането на имунитета на народния представител, но за други две престъпления - безстопанственост и сключване на неизгодни сделки.

По думите ѝ в рамките на разследването по тези обвинения се е стигнало до отправяне на искане за разкриване на данъчно-осигурителна информация за лицето и на банкова тайна.

Въз основа на доказателствата, които бяхме събрали, се установиха обстоятелства, че народният представител е получавал финансови средства от едно търговско дружество.

„Установихме, че д-р Михайлов е получавал средства, тъй като е предоставил 200 000 евро на търговско дружество, което е плащало лихви за срока на договора за заем“, заяви Арнаудова.

Установени са неверни обстоятелства в декларираните от него обстоятелства в справките декларации по ЗДДС.

„За 2016 година народният представител не е декларира 44 000 лева, които всъщност е получил като лихви от дружеството, на което през 2013 г. е предоставил 200 000 евро заем“, допълни тя.

Агенцията за държавна финансова инспекция е затруднена от хаоса в документацията, каза още говорителят на главния прокурор. Прокуратурата очаква периодът на извършване на престъпленията и обемът на сумите да се разшири, каза още Арнаудова.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки