Николина Ангелкова стана за смях във „Фейсбук"


Николина Ангелкова стана за смях във „Фейсбук"
01 Юли 2019, Понеделник


Или защо плажовете ни изглеждат пусти



Автор: Дина Харизанова

„Персоналът от нашия хотел кани персонала от вашия хотел за развиване на вътрешния туризъм" - това гласи призив във фейсбук страница, озаглавена „Никулинка", чиито публикации откровено иронизират нелепите опити на туристическа на министърка да спретне оптимистична статистика за настоящия летен сезон.

В последните дни социалните мрежи буквално прегряха от масирано споделяне на снимки, запечатали в кадър празни шезлонги и пусти плажове по родното черноморско крайбрежие. Националните медии също подеха темата, като в ефира, етера, виртуалното пространство и печатните страници хотелиери и ресторантьори един през друг се надпреварват да се вайкат колко са малко това лято курортистите.

Ангелкова обаче не се предава и с оптимизъм цитира главозамайващи цифри как над 2 450 000 чуждестранни туристи са влезли в България от януари до май. Пред камерата на БНТ тя призна, че това е един много малък ръст от 0,4%, но все пак е ръст, нали така. Т.е. очаква ни светло бъдеще. 

Министърката успокои също така разтревожените туристически браншовици, че се надява от следващия сезон да заработи новият механизъм, който подопечното й ведомство разработва „за насърчаване на организирания туризъм в крилата на сезона".

Кой както иска, тъй да го разбира това...

А докато министерството си блъска главата над „крилата на сезона", в страницата „Никулинка" във „Фейсбук" хората ще продължават да тиражират афоризми от рода: „Тази година туристите предпочитат да са във водата и затова плажът изглежда малко пуст" или „Приятели, идвайте на Слънчака да спасим българския туризъм".

Е никак не е смешно!


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки