В Бургас ще приемат студенти по медицина само с висок бал


В Бургас ще приемат студенти по медицина само с висок бал
Снимка: Община Бургас
28 Юни 2019, Петък


Кандидатстудентската кампания за прием в новооткрития филиал започва от 1 юли

Автор: Десант

40 студенти ще приеме за начало тази есен новооткритият в Бургас Факултет по медицина към Университет „Проф. д-р Асен Златаров".

Кандидатстудентската кампания за подаване на документи започва на 1 юли, а приемните изпити ще са на 21 юли - по биология, и 28 юли - по химия.

Стартирането на кампанията стана възможно, след като на 27 юни Факултетът получи позитивна оценка за акредитация на обучението по специалността "Медицина", съобщи на пресконференция ректорът на висшето училище проф. Магдалена Миткова.

Бъдещите лекари ще се подготвят тук в нови и оборудвани по всички стандарти учебни кабинети и лаборатории. След завършване на обучението си младите медици ще практикуват в спешната помощ, доболничната и болничната медицинска помощ, диспансери, центрове за опазване на общественото здраве, научноизследователски институти, служби по трудова медицина.

В Медицинския факултет ще се поддържа високо ниво на преподаване, а подборът на студентите ще се извършва по строги критерии. От университета заявиха още, че максималният бал за прием в специалността "Медицина" е 36 точки, но кандидати с по-нисък бал от 24 няма да бъдат приемани. Целта на тази мярка е да се осигури най-доброто качество на образованието още от самото начало.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки