Гимназист раздаде безплатно книги във влака от София за Бургас


Гимназист раздаде безплатно книги във влака от София за Бургас
28 Юни 2019, Петък


Инициативата на Кирил Балдев намери подкрепата на БДЖ и от компанията смятат занапред да обособят библиотеки във влаковите композиции

Автор: Десант

Пътуващите в петък със сутрешен влак от София до Бургас бяха изненадани с необичаен подарък. 18-годишен ученик обиколи купетата и им раздаде... книги.

Той е гимназист в пазарджишката математическа гимназия и от няколко години се занимава с благотворителност.

Десетки са акциите, които Кирил Балдев организира за попълване на читалищни библиотеки и събиране на помощи за бедни и възрастни хора. 

В днешния петък, 28 юни, той се качи в сутрешния влак, пътуващ от столицата към Бургас, за да зарадва пътниците с интересни заглавия и да направи пътуването им до морето по-приятно, като раздаде над 200 нови книги на стойност над 600 лв.



Прекрасната му инициатива получи пълна подкрепа от страна на „БДЖ-Пътнически превози”, като от железопътната компания ще възнаградят гимназиста с 2 безплатни билета за пътуване с влак. Освен това, вдъхновени от идеята на Кирил, ръководството на държавната железница възнамерява да обособи библиотеки във влаковете, така че акцията да не е само инцидентна, а пътниците на компанията да получават безплатни книги при всяко свое пътуване по различните направления из страната. 


В категории: Новини , Репортажи

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ОГНЯН СТАМБОЛИЕВ
28.06.2019 14:10:56
0
1
ДА, ЧУДЕСНА ИДЕЯ. КАТО ПЪТУВАМЕ ОТ СОФИЯ ДО ВАРНА ЗА 10-12 ЧАСА - ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРОЧЕТЕМ НЕ ПО ЕДНА, А ПО ДВЕ- ТРИ КНИГИ. ОТ ПАРИЖ ДО ЛИОН - 400 км за два часа от Русе до София - 300 км за 8 часа - БРАВО НА БДЖ С НЕЙНИТЕ БАВНИ, МРЪСНИ И ВЕЧНО ЗАКЪСНЯВАЩИ ВЛАКОВЕ
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки