Специален влак ще закара до сцената артисти, които ще пеят в „Травиата” в двора на транспортния вуз


Специален влак ще закара до сцената артисти, които ще пеят в „Травиата” в двора на транспортния вуз
27 Юни 2019, Четвъртък


Част от средствата от продадените билети ще бъдат използвани за изграждането на храм в двора на Висшето транспортно училище, където ще бъде представена операта на Верди

Автор: Десант

На 29 юни (събота) в 19,30 ч. от Централна гара София ще потегли специален влак, който ще превози участниците в културната инициатива „Класика в парка”, съобщават от БДЖ.

Събитието ще се проведе на 29 и 30 юни на сцена в двора на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”, които са организатори, заедно със Синдикален дом на културата на транспортните работници в България и Опера „Нова”. Проявата е подкрепена от Столичната община и се организира с благословията на българския патриарх Неофит.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, БДЖ и НКЖИ подкрепят инициативата, като в първия ден допълнителна атракция на мероприятието ще бъде специалният влак, който ще пропътува разстоянието от Централна гара София до самата сцена в двора на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” заедно с участниците в операта „Травиата”.

Спектакълът ще бъде представен от диригента със завидна дългогодишна международна кариера Иван Ангелов, който е съставил оркестър от някои от най-уважаваните столични музиканти, а като солисти на сцената на 29 юни от 21,00 ч. публиката ще види в постановката на операта на Верди младия сопран от Гърция Зеня Ардженти, тенора Валерий Георгиев и баритона Иван Кабамитов. За главната роля е поканена Зения Ардженти – солистка на Националната опера в Атина.

Гръцката прима, танцьорите и още участници в музикалния уикенд ще пътуват и с ретро трамвай, който ще потегли от начална спирка – Депо „Банишора“.

Част от средствата от продадените билети ще бъдат използвани за изграждането на храм „Всички български светии" в двора на Висшето транспортно училище. Преди началото на оперния спектакъл от 20 ч. официален представител на Софийската епархия ще извърши водосвет под наслов „Да съхраним вярата“.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки