С откровени лъжи се събират участници в протест срещу Закона за шума


С откровени лъжи се събират участници в протест срещу Закона за шума
27 Юни 2019, Четвъртък


От НФСБ са категорични, че никой не пречи на българските граждани да се веселят

Автор: Десант

През последната седмица в социалните мрежи върви организацията на „протест" срещу новия Закона за защита от шума в околната среда.

По този повод от НФСБ разпространиха позиция, в която се изтъква: „Уважаваме правото на свободно изразяване на мнение, но не и разпространяването на неистини и откровени лъжи".

„От Национален фронт за спасение на България" са категорични, че организаторите на този протест събират участници именно с лъжа.

„Те твърдят, че законът забранява работата на заведенията след 22,30 ч. – нещо, което категорично не отговаря на истината и не присъства като текст в закона. Никой не спира работата на заведенията. Според чл. 16 А, ал.2 от Закона за защита на шума в околната среда се забранява единствено озвучаването на открити площи във времето между 14 и 16 ч. следобед и 23,00 ч. до 8 ч. през нощта" - подчертават от НФСБ.

От патриотичната формация са категорични, че никой не пречи на българските граждани да се веселят. „Въвежда се единствено ред – така, че тези, които се веселят да не пречат на тези, които искат да почиват" - посочват от НФСБ в позицията си, в края на която обобщават: „Категорично възразяваме срещу подобни опити обществото ни да бъде подведено от хора, които използват лъжи, за да оправдаят собствените си нарушения на законите в Р. България!".


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки