В ромските гета на Бургас „Победа'' и „Акациите'' системно нарушават Закона за шума


В ромските гета на Бургас „Победа'' и „Акациите'' системно нарушават Закона за шума
Снимка: YouTube
25 Юни 2019, Вторник


Там не се съобразяват с това дали има повод, или не, важното е музиката да гърми

Автор: Теодора Иванова

В ромските гета на Бургас „Победа'' и „Акациите'' системно нарушават Закона за шума. В бургаската полиция непрекъснато приемат сигнали, най-вече за изнасяне на тонколони по средата на определени улици и пускане на висока музика, съобщи Цветелина Рандева, говорител областната дирекция на МВР в морския град.

По думите й, ромското население на двата квартала изобщо не се съобразява дали има повод, или не, за да озвучава околността непрекъснато с високи децибели.

Рандева е категорична, че бургаските полицаи приветстват възможността за по-активни действия, които им предоставя новоприетите промени в Закона за шума.

Те са на мнение, че благодарение на новите положения в нормативния акт, инициирани от лидера на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов, ще бъде олекотена самата процедура, по която ще може да се ограничава нарушаването на нощната тишина или тази, която следва да се гарантира в следобедния часови пояс между 14 и 16 ч. А това ще гарантира правата на останалата част от обществото, които в случай на нарушения съвсем законово изискват подкрепа от полицейските служители.

Както изтъкна самият Валери Симеонов в първия ден на седмицата в сутрешния блок по Нова телевизия, основните нарушения на Закона на шума са за неспазване на правилата от циганските сватби. 

Общо за Бургаска област в последните две седмици има подадени 95 сигнала за нарушение на Закона за шума, като повечето са именно заради високата музика, разнасяща се от ромските гета.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки