Само за седмица са подадени над 70 сигнала за шумни цигански сватби


Само за седмица са подадени над 70 сигнала за шумни цигански сватби
24 Юни 2019, Понеделник


Оплакванията от шум в заведения в Община Несебър са само 4

Автор: Десант

Над 70 сигнала от шумов терор от цигански сватби в Бургаско са подадени само за седмица, докато сигналите от шум в заведения в Община Несебър са само 4.

Това съобщи лидерът на НФСБ и съпредседател на „Обединени патриоти” Валери Симеонов в участието си в предаването „Здравей България” на Нова телевизия тази сутрин. 

По думите му това показва, че дори и старият Закон за защита от шума е дал някакъв ефект и основният проблем при нарушаването на закона явно ще бъде пренасочен към циганските сватби.

Валери Симеонов беше категоричен, че новият Закон за защита от шума ще бъде ефективен, защото отговорността вече е ясно регламентирана, а не разпръсната между няколко институции – както досега. Освен това, ясно указан е и реда, по който ще се действа.

В часовете между 14 ч. и 16 ч. и между 23 ч. вечерта и 8 ч. сутринта правомощията за контрол са само и изцяло в ръцете на полицията. При подаване на сигнал на телефон 112 полицейските служители идват и издават писмено разпореждане за прекратяване на озвучаването.

Ако бъде отказано да се изпълни това разпореждане – полицейските служители имат правото да затворят заведението за 3 дни. При повторно нарушение заведението може да бъде затворено за 14 дни. Чл. 34, б от новия закон дава правото на полицията и да изземва озвучителна техника при установено нарушение – когато става дума, например, за циганските сватби.

Валери Симеоново още веднъж подчерта, че според новия закон редът е указан с ясни действия, които изключват възможността за заобикаляне на закона и разминаване на санкцията от страна на нарушителите с предупреждение.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки