Да посрещнем астрономическото лято с чаша слънчев чай


Да посрещнем астрономическото лято с чаша слънчев чай
21 Юни 2019, Петък


Нека се насладим с усмивка на най-дългия ден в годината

Автор: Десант

Точно в 18,54 ч. на 21 юни тази година у нас пристига астрономическото лято. Тогава Слънцето ще се издигне на максимална височина, осветявайки до късно най-дългия ден в годината. Изгрявайки в 5,49 ч., небесното светило се скрие зад хоризонта чак в 21,08 ч. Така продължителността на деня ще е 15 часа и 19 минути.

В течение на хилядолетия лятното слънцестоене е имало огромно значение за нашите предци, които стриктно подчинявали живота, обредността и стопанската си дейност на природните цикли. Оттогава са запазени и много ритуали, както и различни суеверни вярвания.

А ето и една рецепта как да си направим „слънчев чай". Няма нищо сложно, езотерично и мистично в приготвянето му.

Сварете любимия си чай - няма значение, черен, зелен или билков. Когато е готов, го сложете за няколко минути на перваза на прозореца, така че чашката да се огрява от слънчевите лъчи. Ако имате двор, може да го направите и на открито.

Полюбувайте се известно време какъв хубав е цветът на напитката, нейната прозрачност и аромат, като си представяте как слънчевите лъчи проникват във вашия чай. Така той ще се „напълни" със силата на природата и слънчевата енергия.

След това добавете една лъжичка мед и проследете как се разтваря в напитката живото злато, събрано от стотици ароматни цветчета, напоени от слънчевите лъч. После, без да бързате, изпийте на глътки своя зареден с енергия слънчев чай и посрещнете лятото с усмивка!


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки