Заведенията, които нарушават обществения ред, ще бъдат затваряни


Заведенията, които нарушават обществения ред, ще бъдат затваряни
20 Юни 2019, Четвъртък


Това каза в "Денят ON AIR" депутатът от Националния фронт за спасение на България Христиан Митев

Автор: Десант

Заведенията, които нарушават обществения ред, ще бъдат затваряни. Това каза в "Денят ON AIR" депутатът от НФСБ Христиан Митев. Той е категоричен, че ако заведенията не изпълняват разпорежданията на МВР, ще търпят глоби между 5 и 12 хиляди лева.

Митев също така сподели, че малките заведения няма да имат проблеми, ако спазват закона, който гласи, че от 22:00 до 08:00 часа трябва да се пази тишина. Той бе категоричен, че новите мерки няма да доведат до отлив на клиенти.

"Надявам се, че не само глобите, но и всички мерки, предвидени в закона, ще доведат на намаляване на шума. Санкцията от 5 до 12 хиляди лева е за юридическите лица. За физическите е от 500 до 1000 лева. Заведенията се затварят, когато не изпълняват разпорежданията на Министерството на вътрешните работи. Срокът за запечатване за рецидив е 14 дни. Малките обекти няма да имат проблеми, ако спазват закона. Не вярвам да има отлив на клиенти. Целта ни е развитие на малкия и средния бизнес", каза Митев.

Той коментира и намаляването на партийните субсидии. Митев заяви, че подобен ход ще умъртви малките партии.

"Съвсем логично е, когато говорим за намаляване на публичните средства за партиите, да има и данъчно облекчение. НФСБ принципно е за намаляване на субсидията. Искаме обаче компенсаторен механизъм. По-малките партии са заплашени от изчезване заради субсидиите. Най-балансираният вариант е 5-6 лева за субсидия. Трябва да се направи сериозни дискусия за данъчното облагане. Да видим как да помогнем на най-бедните", каза той пред Bulgaria ON AIR.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки