Бургаска болница получи дарение специални пелени за недоносени бебета


Бургаска болница получи дарение специални пелени за недоносени бебета
20 Юни 2019, Четвъртък


През 2018 г. в УМБАЛ Бургас преждевременно родените бебета са 1602, като тези с тегло под килограм и половина са 50

Автор: Десант

УМБАЛ Бургас е сред болниците, които безвъзмездно получиха специализирани пелени за недоносени бебета. Дарението е част от мащабна инициатива на Pampers, в рамките на която у нас са дарени над 350 000 пелени, специално създадени за нуждите и размерите на най-малките бебета – с тегло от 800 грама.

Pampers Preemie Protection са единствените пелени в страната, предназначени за бебета, родени през втория триместър на бременността с екстремно ниско тегло. Кампанията обхвана 45 неонатологични отделения от 30 града в цяла България. Целта е дарението да покрие нуждите от пелени за преждевременно родени деца в болниците до края на 2019 г.

Всяка година в България преждевременно се раждат около 6000 бебета. През 2018 г. в УМБАЛ Бургас преждевременно родените бебета са 1602, като тези с тегло под килограм и половина са 50. 

Тенденцията в Европа е процентът на недоносените бебета да се покачва. Поради тази причина Pampers си партнира със стотици медицински сестри от интензивни неонатологични отделения в САЩ, Канада и Япония и влага над 10 000 часа в разработването на Pampers Preemie Protection размер минус 3, която е с 40% по-малка от пелена за доносено новородено бебе.

„Още от създаването на първата ни пелена преди повече от 50 години, в Pampers сме посветени на щастливото и здравословно развитие на бебетата”, споделя Е. Юри Хермида, вицепрезидент на „Грижа за бебето“ за Северна Америка, P&G.

„През 2002г. бяхме първият голям производител, който създаде пелена за недоносени бебета. Когато акушерките ни помолиха да проектираме пелена за бебета с тегло 800 г, всички бяхме изключително вдъхновени да създадем най-добрата ни пелена досега с грижа за най-крехките бебета.”



Новите пелени с размер от минус 3 са предназначени да сведат до минимум дискомфорта и да подпомогнат съня, позиционирането и медицинските грижи за недоносените деца. Централната част на специализираните пелени следва извивките на тялото и спомага бедрата да почиват удобно и да се развиват правилно.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки