Либерализираме автомобилните превози с Черна гора


Либерализираме автомобилните превози с Черна гора
17 Юни 2019, Понеделник


Със спогодбата, която предстои да подпишем, отпадат разрешителните режими за двустранните и транзитните превози

Автор: Десант

Либерализират се международните автомобилни превози между България и Черна гора. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, след като днес заедно с министъра на транспорта и морските въпроси на Черна Гора Осман Нуркович подписаха спогодба между двете държави. Документът е първият в областта на транспорта между двете страни, коментира българският министър.

„Със спогодбата отпадат разрешителните режими за двустранните и транзитните превози. Регламентират се условията и реда за извършването на автобусни превози и откриването на редовни линии“, заяви министър Росен Желязков. По думите му, тази стъпка ще даде необходимата основа за подобряване на ефективността на превозите и нарастване на туристическия поток.

„Присъединяването на Западните Балкани към ЕС бе приоритет, по време на българското председателство на Съюза. Тя е политика за интеграция на Балканския полуостров, за една по-сигурна Европа, Европа с по-добра свързаност, за да може да се облекчи свободното движение на стоки и товари“, каза още министър Росен Желязков. Той поздрави своя колега за напредъка в преговорите на Черна Гора за присъединяване към ЕС.

От своя страна министър Осман Нуркович заяви, че споразумението ще окаже най-голямо влияние върху сериозен отрасъл в икономиката, какъвто е международният превоз на пътници и товари. Той подчерта, че това споразумение е изключително важно, тъй като с него ще се преодолеят редица бариери, които съществуваха досега.

Министър Осман Нуркович изрази увереност, че ще продължат интензивните отношения между двете държави и в други области на транспорта.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки