Ягодовата луна символизира оптимизма и безопасността


Ягодовата луна символизира оптимизма и безопасността
17 Юни 2019, Понеделник


Пълнолунието през юни е кръстено така от индианците. Вижте защо

Автор: Десант

Първият летен месец предлага необичайни астрономични изненади, сред които най-зрелищно е настъпилото на 17 юни сутринта „ягодово" пълнолуние.

Рядкото космическо явление е известно още от най-древни времена. Така се нарича всяко пълнолуние през месец юни. Кръстено е така от коренните жители на Америка - индианците, тъй като по това време започва ягодовият сезон.

Самата Луна ще се оцвети на нощния небосклон в топъл кехлибарен цвят.

Езичниците назовават това небесно явление с най-различни поетични названия: „Луната на влюбените", „Луната на дългите нощи“, „гореща луна“, а в по-ново време я назовават и „медена луна“, тъй като съвпада с предпочитания за провеждане на сватби месец.

Според традициите, ягодовата луна символизира оптимизма и безопасността. 

Съгласно астрологическите наблюдения Луната тези дни ще премине през зодиакалния знак Стрелец. Така в деня на пълнолунието, при хората от тази зодия може да се наблюдава повишена активност.

Заедно с влиянието на Юпитер, ще се усеща и енергията на Сатурн и Нептун, което ще засилва в хората вярата в способността им да действат - това е време, което дава много сили за осъществяването на различни планове и повишава любопитството. Успоредно с това, интелектуалният Меркурий и войнственият Марс ще спомогнат с голяма проницателност за постигането на набелязаните цели. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки