Българите са на второ място в света по разходи за почивка


Българите са на второ място в света по разходи за почивка
Снимката е илюстративна
17 Юни 2019, Понеделник


Те са готови да похарчат над 60% от летния си бюджет за ваканция

Автор: Десант

Българите са готови да отделят 56% от летния си бюджет за лятна почивка и активности. Това показват резултатите от проучване на международната компания за мобилни банкови услуги и потребителски кредити „Фератум груп", част от която е компанията за бързи кредити „Фератум България", пише investor.bg.

Проучването „Летен барометър - 2019" е проведено в 17 държави, в които компанията оперира. Участие са взели 22 хиляди души на възраст над 18 години и с доходи между 827 и 3934 евро.

С този дял на летните разходи България застава на второ място в света по разходи за почивка и други летни активности. На първо място е Мексико, където хората се готови да похарчат над 60% от летния си бюджет за ваканция.

Според данните на компанията най-голяма сума българите смятат да похарчат за пътувания в страната. Следват другите летни занимания, а на трето място са ремонтите и обзавеждането на дома и вилата.

В списъка с държавите, където хората са готови да харчат повече през лятото, следват Испания и Латвия. Най-пестеливите европейци са във Финландия и Дания, а като цяло в света – жителите на Румъния и Бразилия.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки