35 екипа на НАП са участвали в акцията срещу кабелните оператори


35 екипа на НАП са участвали в акцията срещу кабелните оператори
14 Юни 2019, Петък


По време на проверките софтуерите в някои обекти са били изключени, с цел проверяващите да нямат достъп до информацията

Автор: Десант

Национална агенция за приходите участва в акция на отдел "Киберсигурност" към ГДБОП, с логистичната подкрепа на Европол и Комисията за регулиране на съобщенията, за укрити печалби, неплатени данъци и авторски права от кабелните оператори, съобщават от ведомството.

В най-масовия случай става въпрос за нерегистрирани абонати и инкасиране на суми без фискални бонове, обобщават от НАП. По време на проверките софтуерите в някои обекти са били изключени, с цел проверяващите да нямат достъп до информацията. Иззети са документи и компютърни конфигурации.

Осъществени са контролни действия върху дейността на бургаски кабелен оператор и телевизия. Извършени са също проверки на други оператори в Бургас, Пловдив и София.

35 екипа на НАП са участвали в проверките до момента. Установени са над 30 нарушения на Наредба № Н-18/13.12.2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, за които ще бъде наложена принудителна административна мярка „Запечатване на обект“.

Предприети са действия за обезпечаване на доказателства по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

„Проверките продължават и контролните действия на НАП ще обхванат и други оператори, за които има индикации, че не отчитат в пълен размер приходите от предоставяните услуги“, каза по повод проведената акция заместник-изпълнителния директор на НАП Пламен Димитров.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки