Марияна Николова: Стратегията на ЕС за безопасни условия на труд обхваща 217 млн. работещи хора


Марияна Николова: Стратегията на ЕС за безопасни условия на труд обхваща 217 млн. работещи хора
13 Юни 2019, Четвъртък


Работодателите имат ключови отговорности и задължения в тази област според българското законодателство, каза вицепремиерът 

Автор: Десант

„Важно е да прилагаме Стратегията на Европейския съюз за здравословни и безопасни условия на труд. Безопасността на работното място е стратегическа цел, насочена към опазване на здравето на 217 млн. работещи хора на територията на Съюза. В тази стратегия, както и в българскатаq е подчертана ключовата роля на превенцията.“ Това заяви вицепремиерът Марияна Николова при откриването на международната конференция „Превенция на здравето - европейски политики и практики“.

Двудневният форум, който се провежда в Пловдив, е организиран от Асоциацията на индустриалния капитал в България и Център за превенция на здравето.

По отношение на ролята на бизнеса в този процес заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика подчерта, че „Работодателите имат ключови отговорности и задължения в тази област според българското законодателство. Те трябва да предприемат мерки за превенция на професионалните рискове, предоставяне на информация и обучение и  осигуряване на необходимата организация и средства“.

Семинарът също така третира проблемите и опита от прилагането на съвременните европейски подходи на превенция и безопасност в предприятията в България.

В конференцията участват представители на Министерството на труда и социалната политика, Министерство на здравеопазването, Български лекарски съюз, висши учебни заведения, работодателски и синдикални организации, специалисти от Германия, Австрия и Македония.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки