Спецпрокуратурата влезе в офис на Иво Прокопиев заради делото „Каолин"


Спецпрокуратурата влезе в офис на Иво Прокопиев заради делото „Каолин"
Снимка: Гугъл
12 Юни 2019, Сряда


Разследват бизнесмена за пране на пари

Автор: Десант

Специализираната прокуратура влезе в офис сграда на жълтите павета в София, на метри от Народното събрание, съобщи „24 часа".

В сградата има офиси на „Алфа финанс холдинг", свързана с бизнесмена Иво Прокопиев.

Специализирана прокуратура ръководи разследване за пране на пари във връзка с продажбата на акции от приватизираното и след това продадено предприятие „Каолин" и това е причината за претърсването на офиса на „Алфа финанс холдинг". Това каза шефът на спецпрокуратурата Димитър Петров, след като влезе в бизнесцентъра.

„Получихме разрешение за претърсване в офиса на „Алфа финанс консултинг". Целта е документи, които считаме, че са необходими за разследването. Считаме че са свързани с покупко-продажбата и трансакциите, свързани с акциите на „Каолин". Не касаят издателска дейност или медийни компании на обвиняемите", заяви Димитър Франтишек от спецпрокуратурата.

Както е известно, Прокопиев е подсъдим със Симеон Дянков и Трайчо Трайков заради продажбата на ЕРП-тата, където посредник беше друга негова фирма - „Булброкърс". Тя обаче е на друг адрес.

Срещу Прокопиев се води и друго разследване - за пране на пари, свързано с приватизацията на „Каолин". То е в Софийската градска прокуратура.

Предпирятието беше приватизирано през 90-те, след това придобито от „Алфа финанс Холдинг", а през 2012 г. продадено на немски инвеститор. Според медията разследването на спецпрокуратурата също е свързано с продажбата на „Каолин".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки