Струма потъна в бяла пяна край Перник


Струма потъна в бяла пяна край Перник
Снимка: Фейсбук
12 Юни 2019, Сряда


Вижте кой причини замърсяването

Автор: Десант

Перник проверява сигнал за замърсяване на Струма. Става въпрос за поява на пяна в коритото на реката в участъка от моста на кв. Мошино в Перник по течението на реката към центъра на града. Снимки на разпенените води се появиха и във „Фейсбук". 

Извършена е незабавна проверка, като е обходено коритото на реката в пет участъка – от центъра на града срещу течението на реката до кв. Мошино. Локализирано е мястото на заустване на замърсени води – бетонов колектор на левия бряг на реката, който е заустен след моста на пернишкия квартал.

При проверката е установено, че от колектора изтича вода с бяла пяна. Пяната е по повърхността на водите в определен участък – от моста на кв. Мошино до моста срещу бензиностанция „Шел“ в Перник.

Органолептично не е установена миризма на химикали или гнилостни процеси във всички проверени участъци, нито наличие на умряла риба.

По искане на РИОСВ - Перник ИАОС - София е взела водни проби за  извършване на последващ лабораторен анализ. Резултатите ще бъдат обявени допълнително.

Освен на зеления телефон на екоинспекцията, жителите на района са подали сигнала и на тел. 112, както и на дежурния телефон на общински съвет за сигурност на Община Перник.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки