Болногледачка теглила пари от дебитни карти на инвалид


Болногледачка теглила пари от дебитни карти на инвалид
11 Юни 2019, Вторник


Шурай Х. получи днес условна присъда след одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура във Варна

Автор: Десант

32-годишната Шурай Х., подсъдима за теглене на пари от чужди дебитни карти, сключи споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, което днес е било одобрено от състав на Варненския окръжен съд.

Младата жена, която работела като болногледачка в семейството на Фатме М., на която помагала за грижите за болния й син, се призна за виновна и се отказа от разглеждане на наказателното дело срещу нея по общия ред, като прие да изтърпи наказание 1 година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок.

Подсъдимата започнала работа в дома на потърпевшата Фатме М. през пролетта на 2017 г. и работела там до август.

Дебитните карти, по които Фатме и болният й син получавали инвалидна пенсия и социални помощи, стояли в торбичка в дома й  заедно с ПИН-кодовете. На 16 август 2017 г. незабелязано от Фатме наетата болногледачка и помощничка Шурай взела торбичката с картите.

Още на следващия ден подсъдимата погасила част от задълженията си на посттерминално устройство. Платила с две трансакции и борчовете си към магазин. След това на банкомат проверила наличността в двете карти.

На няколко пъти Шурай Х. успяла да изтегли от дебитните карти общо сумата от 745 лева. Сумата вече е възстановена на пострадалите, като подсъдимата изплатила дори и обезщетение на майката и сина.

Одобреното споразумение е окончателно и със сила на присъда.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки