Адът в Стрелча продължава, градът не помни такава бедствена ситуация


Адът в Стрелча продължава, градът не помни такава бедствена ситуация
11 Юни 2019, Вторник


Две водоноски с питейна вода ще бъдат поставени още днес пред кметството

Автор: Десант

Стрелча не помни такава бедствена ситуация. Това каза кметът на града Стойно Чачов във връзка с обявеното бедствено положение заради компрометиран от проливните дъждове водопровод в ефира на предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„Подсигурена е минерална вода за всички наши съграждани, включително и за гостите на града. Тя е позиционирана в сградата на общинската администрация. Ще бъдат поставени и две водоноски“, обяви той.

„За съжаление получаваме над 100-ина сигнали на ден от притеснени граждани и от хотелиерския бизнес, защото Стрелча е курортен град и това е основен поминък. Нормално е хората да са наистина много притеснени“, коментира кметът на града.

„Основният проблем на нашия град е водопроводът, който е дълъг около 7 км и вододайната зона. Вследствие на валежите се получи затлачване на този водопровод и за съжаление ние нямаме друга алтернатива, с която да водоснабдяваме града. Затова ние пуснахме сигнали до няколко институции за спешно съдействие и финансиране поне на тази част, която е в бедствена ситуация“, обясни Чачов.

Той отбеляза, че е възложил на лицензирана проектантска фирма още днес да се качи на терен и да проектира, за да има яснота за финансовите параметри на необходимата помощ.

Директорът на ВиК - Стрелча Филип Фингаров обясни, че след поройните дъждове от последните дни, нивото на водата в района на водохващането се е повишило с повече от 1 метър над съоръженията.

Влачените от водата тиня, пясък и дърва са нахлули в съоръженията и в момента те са почти неизползваеми, нуждаят се от основно почистване и дезинфекция, което ще отнеме около седмица.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки