Футболен Бургас за Митко: Събери отбор - дари втори шанс!


Футболен Бургас за Митко: Събери отбор - дари втори шанс!
10 Юни 2019, Понеделник


На 16 юни в Спортен комплекс „Диалог 359 Арена“ в Бургас ще се проведе благотворителен футболен турнир под надслов „Футболен Бургас за Митко“. Организатори са фондация „Докосни щастието“ и Пламен Карашев

Автор: Светлана Николова

Димитър Полонов е на 52 г., от бургаския квартал Долно Езерово. Преди 4 години, при нещастен инцидент, той получава травма на трети, четвърти и пети шийни прешлени. Животът му от този миг коренно се променя. Първоначално е бил нацяло парализиран. Лекарите не му давали почти никакъв шанс дори за най-минимално подобрение.

„В началото не знаеха дали ще се оправя, никой не знаеше как ще се развият нещата. Просто се изчакваше да се види дали нещо ще се появи като движение“, спомня си мъжът.

Борбеният му дух и желание за живот не му позволяват да се предаде и той влага всичките си сили в това да се подобри.

„В началото само пръстчето да си мръдна и имах пот на челото. Докато ти няма нищо, не мислиш за тези движения. Но са много, много трудни“, казва Митко и добавя - „Важното е да искаш да се оправиш. Това е. На второ място е търпението, защото нещата стават много трудно. Два-три месеца блъскаш, за да преместиш едно косъмче напред.“



С усилени рехабилитации и всекидневни упражнения Димитър вече успява да движи лявата си ръка си, прави и малки стъпки. Времето обаче го притиска, тъй като болките му се увеличават и състоянието му се влошава.

Казва, че семейството му е причината да продължава да се бори. Точно обичта към близките го отвежда до светило в медицината - доктор от Черна гора, който му предлага животоподобряваща интервенция в Истанбул.

За целта са нужни 18 000 евро, но сумата е непосилна за Митко.



Ръка му протяга фондация „Докосни щастието“, която организира футболен турнир в Бургас на 16 юни.
Целта е чрез спортното събитие да бъдат събрани нужните средства за лечението по-скоро.



В основата на фондацията е Теодора Игнатова, която е почетен консул на България в Демократична република Конго. Точно в Африка се ражда идеята чрез благотворителни изяви да се помага на хора като Митко.

„Наричаме ги невидимите хора, защото не знаем от какво се нуждаят те, през какъв ад преминават, как живеят и как се борят. А те са много около нас. Прегърнахме каузата на Митко и искаме да помогнем“, казва Теодора Игнатова.



Идеята да се помогне на Митко конкретно чрез провеждане на благотворителен футболен турнир на 16 юни пък е на Пламен Карашев, който е част от Управителния съвет на фондацията и носи футбола в сърцето си още от дете.

Тренирал е в школите на двата бургаски гранда „Нефтохимик“ и „Черноморец“. Той споделя, че спортът го е научил на дисциплина и му е показал, че с общи усилия и отборна игра всичко може да бъде постигнато. Затова и отправя своя призив да се обединим зад каузата на Димитър и да променим неговия живот.



Спортното събитие е с начален час 8,30 на 16 юни. Тогава сили ще премерят отборите на най-малките участници в турнира. За тях участието е безплатно.

Таксата за участие при мъжете е 10 лева, те ще излязат на терена от 17,00 часа. Мястото е Спортен комплекс „Диалог 359 Арена“. Записванията на отборите е с краен срок 14 юни.



Нека заедно да дадем втори шанс на Митко и да го изправим на крака. Повече подробности можете да намерите на страницата на фондация "Докосни щастието" във Фейсбук

Банкова сметка
Титуляр: Димитър Полонов
IBAN: BG51FINV91501317295389
Банка: Първа Инвестиционна Банка
SWIFT код: FINVBGSF
Адрес: България, гр. София, бул. Драган Цанков 37


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки