Колко пластмаса попада в човешкия организъм


Колко пластмаса попада в човешкия организъм
10 Юни 2019, Понеделник


Частици от нея се откриват в морските обитатели, водопроводната вода и дори в бирата

Автор: Десант

Милиони тонове пластмаса, попадащи ежегодно в океаните и моретата, нанасят непоправима вреда на човешкото здраве. Канадски изследователи са изчислили колко пластмаса попада в човешкия организъм. Резултатите са публикувани в списание „Environmental Science and Technology".

Следи от вредната пластмаса са намерени в морските обитатели, водопроводната вода и дори в бирата. В организма на средностатистическия жител на САЩ и другите страни попадат с храната, водата и въздуха около 312 частици микропластмаса на ден или 121,7 хиляди годишно.

В храната те попадат в резултат на обработката, чрез готварската сол например.

Авторите на изследването са анализирали десетки научни материали, в които се посочва колко пластмасови частици се намират в различните продукти, използвайки данни на Световната здравна организация.

Учените отбелязват, че далече не всички хранителни продукти са проучени.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
oste
11.06.2019 08:59:23
0
0
каквито и да са публичните развития и структурните проблеми - жените малко издишат... имам чувството, че се бяга от отговорност.... също. В огромната си част... Защото има и хубави примери...
1
къде са парите и защо!!!
11.06.2019 08:50:07
0
0
Искаме интелигентни и умни хора за кметове. и да имат желание за публична работа... и т.н. Ама с политиците - малко не се връзват нещата. защото не са такива!!!!!!!!! Може да имат в репертоари си хубви каузи, други да подминават, като мая манолова- обаче по другите ??? и за другите градове - също става въпрос. Интелигентни хора - не сме имали...???? трябва човек да си тежи на мястото. С пратийците, пребоядисани... еднодневки ли са, калинки ли са ... нищо!!! накрая!!!!!!!! Малко са структурни ужасите с политиката у нас... а тия, съветници и т.н - една метра и да ги няма!!!! нищо няма!!! къде са парите и защо?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки