В Несебър отново пропищяха от „Какао бийч"


В Несебър отново пропищяха от „Какао бийч"
08 Юни 2019, Събота


Ще се спазва ли това лято по морето Закона за шума

Автор: Десант

В един часа след полунощ жителите на Несебър бяха събудени от мощна заря, увенчаваща откриването за този сезон на скандално известният клуб „Какао бийч" на Южния плаж в Слънчев бряг.

След зрелищната и оглушителна тумба лумба с фойерверки цяла нощ курортът и близкия Несебър бяха облъчвани с шумни дискотечни ритми, които заглъхнаха чак в ранни зори.

Несебърлии коментират, че миналото лято е имало тишина, но сега, след като Валери Симеонов, който сърцато се бореше срещу шума по българските курорти, вече не е вицепремиер, гюрюлтията отново започва да превзема плажовете. Очевидно е, че действията на Симеонов имаха ефект, докато лично той се бе заел с решаването на проблема.

Припомняме, че през август миналата година заради неспазване на изискванията на Закона за шума „Какао бийч" бе запечатан и не работи доста време, докато собствениците му отстранят нарушенията. Сега, ​закриляни от Министерството на туризма, отново се върнаха към старите си вредни практики.

Съгласно чл. 16а от Закона за шума „не се допуска озвучаването на открити площи на заведения за хранене и развлечения, разположени в жилищни зони и курорти, за времето между 23,00 и 7,00 ч."!

Предстои да видим дали някой ще предприеме действия за предотвратяване на беззаконията в Слънчев бряг, или въпреки високите децибели, които се носят от системния нарушител „Какао бийч", институциите ще се правят на глухи.


В категории: Новини

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
Анета
13.06.2019 13:01:47
1
2
Полицията защо не ги озапти тези мутри в дискотеката? Да ги респектира трябва!
4
всичко - свободата на словото
08.06.2019 20:47:41
0
0
Не се казаха основни факти, основни истини в началото, или малко по-късно на прехода за комунизма. С другите страни - това не беше така. Сценарият на прехода... със скритите основни факти в България???? И това има отношение към езиковата агресия.... и това нещо не се спира.... Всичко - Свободата на Словото.
3
на интернет равнище
08.06.2019 19:50:11
0
0
Езиковата агресия - си получи потвърждението в развитието в интернет...
2
на законово равнище
08.06.2019 19:40:18
0
0
В Чехия - хората с доказани, истински дипломи са защитени от закона, на законово ниво. Спрямо всички агресии от недипломирани елементи....и с по-малка степен дипломи. При различието на различни контекстве , развития и доказано бездействие.... Трябва поне да се защитят хората, които могат да подават сигнали.... За да се обръща съответното внимание на тези сигнали. Да имат съответната тежест пред уж институциите. Защото просто Институциите - ще трябва да си вършат работата!!! Също е вариант - да се предприеме нещо.... не бих казал не се отнася и за много хора от ГЕРБ.... Държавата не е команда.... (всъщност за какво?) Колко години - няма го въпросът. Само коментарът???
1
за езиковата агресия, насилие.
08.06.2019 19:28:29
0
0
"Бангиране на родната реч ." - в. Сега.
Рушенето, езиковата агресия започна много отдавна... Оказва се това си е съвсем тенденциозно - по сайтовете!!! Това е част от Цензурата. Зад сайтовете - стояха, могат да стоят и стоят - много подготвени хора!!! И колкото и пъти да сме писали - и до Комисия за защита на потребителите (може и така да се погледне- защото получаваш език агерсия на касата! магазина, ..., освен когато се прави също с търговски цели.... в тази си ескалация... ??? и бездействие, медиите), Омбундсман (той си избира каузи - които са му политечски изгодни! ) Конституционен съд (само информативно – но отдавна да се самоседзира), Съюз на писателите... журналистите са към писателите, мисля...те се явяват приемници ??? Нищо!!! Нито за касите, магазините - никъде ??? За английския в училищата - тези завършващи учители/педагози, които са задължени да имат английски - на разните курсове, специално, за да ги готвят да получат степен В/Б май - те са на едно далечно изключително ниво. Никога - няма да и да достигнат до по-сериозно, такова, което дава да се разбере, колко малко знаеш.... какъв английски ще преподават??? и НС - някакви уж закони, и БАН - и няма нищо.... нито се стои въпросът в медийното порстранство (те са отдавна заразени... с бесловестност, кръжат около уж някакви теми – без да познават материята, или или „модерносит” – уж защитаваме или обратното...) нито се спира Агресията... Нито престъпностите и Организирания тероризъм, насилие...Вкл. с оловни прахови частици. От тъпотия!!! и Агресия. Това е – не можеш да имашт претенциите на хората с истинско образование, и много други качества....и неагресивния човек. Както и да са регулирани професиите.... като се започне. Правата на Човекът.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки