НФСБ ще подкрепи искането за намаляване на партийните субсидии при едно условие


НФСБ ще подкрепи искането за намаляване на партийните субсидии при едно условие
06 Юни 2019, Четвъртък


В закона трябва да има текстове, които да дават възможност за официално финансиране на партиите, всичко друго е популизъм, каза лидерът на патриотите Валери Симеонов

Автор: Десант

Ще подкрепим искането за намаляване на субсидията, но настояваме да има текстове, които да дават възможност за официално финансиране на партиите. Това каза пред журналисти в парламента председателят на Национален фронт за спасение на България Валери Симеонов, цитиран от Агенция „Фокус“.

Предложението субсидиите на политическите формации, минали процентната бариера на изборите да падне от 11 лв. на 1 лв. за глас, дойде от ГЕРБ след изборите за Европейски парламент.

„Най-голямата опасност е, че тогава партиите ще паднат в ръцете на големи, скрити и задкулисни икономически играчи. Т.е. както се казва – олигархията“, посочи валери Симеонов.

„Предложението за промяна на закона ще го подкрепим – това е естествено. Но трябва да се помисли за официално финансиране на партиите. Не виждам какво лошо има в това, например, телевизия СКАТ да помага на НФСБ, както е било и преди – официално, заявява се, декларират се сумите. Защото другото е залитане към популизма. За съжаление, залитането не е само на извън политически или извън парламентарни играчи, а го правят и големи партии“, заяви Валери Симеонов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки