Митнически служители иззеха над 7 килограма контрабандни сребърни накити


Митнически служители иззеха над 7 килограма контрабандни сребърни накити
05 Юни 2019, Сряда


Бижутата били скрити в личния багаж на българка и две румънки, влизащи в страната ни от Турция

Автор: Янко Крумов

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ иззеха 7251 грама контрабандни сребърни изделия и накити при две отделни проверки на Митнически пункт Лесово.

На 02.06.2019 г., около 9,00 часа, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ на МП Лесово пристига лек автомобил с румънска регистрация, управляван от румънски гражданин. По метода за анализ на риска, автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка.

След като шофьорът и пътуващите в колата трима румънски граждани (мъж и две жени) са заявили, че не внасят нищо за деклариране, митническите служители откриват при проверката в личен багаж на двете пътнички полиетиленови пликове, съдържащи  4617 броя бижутерийни изделия - пръстени, медальони, гривни, обеци, закопчалки и голямо количество мъниста от бял метал с общо тегло на изделията 5057,37 грама.

Извършената експертиза от оценител-експерт е потвърдила, че всички недекларирани изделия са от сребро с проба 925. Установено е, че контрабандно пренасяните сребърни изделия са собственост на шофьора на автомобила - румънски гражданин, срещу когото е съставен акт за административно нарушение.

Други 654 броя недекларирани сребърни бижутерийни изделия (синджири, пръстени, медальони, гривни, обеци) с общо тегло 2193,65 грама са открити в два полиетиленови плика в дамска чанта на българска гражданка.

Тя е пътувала в лек автомобил с българска регистрация от Турция за България, селектиран за проверка на МП Лесово на 31.05.2019 г. от митнически служители от ГД МРР.

Експертизата от вещо лице също е потвърдила, че изделията са от сребро с проба 925. Сребърните изделия са иззети и срещу българската гражданка е съставен акт за установеното административно нарушение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки