На ГКПП Лесово: Митничари откриха 27 500 къса цигари без бандерол в тайник на кола


На ГКПП Лесово: Митничари откриха 27 500 къса цигари без бандерол в тайник на кола
04 Юни 2019, Вторник


Установено е, че цигарите са собственост на пътника в автомобила - български гражданин, срещу когото е съставен акт за установеното митническо нарушение

Автор: Десант

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха 1375 кутии ( 27 500 къса) цигари без български акцизен бандерол в пригоден тайник във фабрични кухини на лек автомобил с българска регистрация.

Колата е влизала в страната от Турция. Пристигнала е на Митнически пункт Лесово  късно през нощта  на 30 май на трасе "Входящи леки автомобили и автобуси". Автомобилът е селектиран от екип на митническа мобилна група за щателна митническа  проверка.

След като шофьорът и пътникът, български граждани, са заявили, че не внасят нищо за деклариране, при проверката митническите служители откриват, след  демонтиране на предната дясна седалка на автомобила, тайник пълен с цигари.

Иззети са 600 кутии цигари с марки  „MM Classic Slims“ и „MM Special Slims“, 596 кутии цигари с марки „Karelia Slims“ и „Karelia Ome Superslims“ и 179 кутии цигари с марка „ASSOS Slims“- всички без български акцизен бандерол, част от тях с надписи “DUTY FREE”.

Установено е, че цигарите са собственост на пътника в автомобила - български гражданин, срещу когото е съставен акт за установеното митническо нарушение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки