След бурята и пороя в Старозагорско обстановката започва да се нормализира


След бурята и пороя в Старозагорско обстановката започва да се нормализира
Снимка: БНР - Стара Загора
Ключови думи: Стара Загора, порой, буря, щети
01 Юни 2019, Събота


Вижте подробностите

Автор: Десант

След бурята и обилните дъждове в Старозагорско в петък вечерта, в съботния ден обстановката започва да се нормализира.

Най-много дъжд е паднал в община Стара Загора - 50 л на кв.м. В Раднево валежът е бил 37 л на кв.м, в Братя Даскалови, Николаево и Гурково – 30 л на кв.м.

От 17 до 23 ч. в последния ден на май на горещия телефон в Община Стара Загора и на телефон 112 са получени около 200 сигнала, основно за паднали клони и дървета, възпрепятстващи движението на автомобилите, както и за закъсали леки коли и бусове. Четири екипа на РД ПБЗН-Стара Загора са посетили и обходили всички адреси, от които е сигнализирано за паднали дървета върху тролейбусната мрежа, за висящи ламарини и други ситуации, които създават опасност за живота на хората.

Към 23,30 ч. на 31 май обстановката в Стара Загора е била нормализирана. Овладяна е и ситуацията в ТЕЦ „Марица-изток 2“, където е отводнена шламова помпена станция №1. Отводнени са и избените помещения на НУМСИ „Хр. Морфова“.

Екипи на РД ПБЗН и от старозагорската община са работили през цялата нощ и са рязали и извозвали падналите по уличните платна клони и дървета.

Областният управител Гергана Микова изказа специални благодарности на хората, които участват в почистването на Града на липите и отстраняването на авариите.

Нивото на яз. „Копринка“ продължава да е  под контролния обем. Според специалистите, дори и да продължат, валежите няма да създадат предпоставки за критично повишаване на водата в язовира.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки