„Моето писмо към България“ разкрива страховете и желанията на подрастващите българи


„Моето писмо към България“ разкрива страховете и желанията на подрастващите българи
31 Май 2019, Петък


В сборника са събрани двадесет и осемте най-добри разкази и есета от престижния Пети национален литературен конкурс „И децата покоряват светове! Покажи, че можеш“

Автор: Десант

В навечерието на 24 май Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и известния български съвременен автор Радослав Гизгинджиев официално представиха книгата „Моето писмо към България“ и отличиха младите автори включени в нея.

В сборника са събрани двадесет и осемте най-добри разкази и есета от престижния Пети национален литературен конкурс „И децата покоряват светове! Покажи, че можеш“. В тях са събрани всички мечти, страхове, желания и стремежи на подрастващите българи, както и отношението им към родината.

Гледната точка на тийнейджърите неизменно включва съществителните „обич", „история", „природа", но също и „промяна". Младежите представят своята визия за родната действителност. Вместо да обвиняват или да се надяват на следващото и по-следващото поколение, напомнят, че промяната зависи от всеки един от нас.

„Надяваме се, че посланието, което искат да изпратят младите автори до българския народ чрез тези „писма“ ще се превърне в компас, сочещ посоката, в който да намерим по-доброто бъдеще. Вслушайте се в бъдещето на България“, споделят Лилиана Славова, Председател на Фондация „Шанс за децата на България“ и Радослав Гизгинджиев.

Приходите от продажбата на книгата ще бъдат използвани за стипендии на талантливи млади автори.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки