Очаква се засилен трафик по пътищата през летния сезон


Очаква се засилен трафик по пътищата през летния сезон
Снимката е илюстративна
30 Май 2019, Четвъртък


Вижте какви допълнителни мерки се въвеждат в организацията на движение

Автор: Десант

Ремонтите, които се извършват в момента по АМ "Тракия", трябва да приключат до края на юни. По АМ "Хемус" два от ремонтите ще продължат през целия летен сезон. Те са при 19 км с. Потоп, както и при тръбата на тунел "Витиня", уточняват от  Агенция „Пътна инфраструктура“.

Очаква се много засилен трафик през летния сезон. Направена е организация на движението за спиране на тежкия трафик и реверсивно движение. То ще се приложи при 19 км на "Хемус" и на "Тракия" от 13 до 15 км и при 20 км.

На практика това означава, че ще се отварят две ленти за трафик от София в края на седмицата до събота, а в неделя – това ще ес случва за прибиращите се обратно, разясни Иван Досев - директор на Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ.

Главен инспектор Калоян Драганов от ГДНП добави, че служителите на Пътна полиция ще подпомагат водачите на тежкотоварните превозни средства и ще ги насочват към местата за спиране. Той допълни, че още на граничните пунктове на чуждестранните водачи ще се раздават листовки, преведени на няколко езика, с правилата и ограниченията за движение по пътищата на страната, както и санкциите за нарушения.

Апелът към всички шофьори е да спазват правилата за движение и  да бъдат толерантни.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки