От 1 юни черешите в Кюстендилско ще се охраняват от полицаи


От 1 юни черешите в Кюстендилско ще се охраняват от полицаи
Снимката е илюстративна
30 Май 2019, Четвъртък


Стопаните се надяват, че присъствието на униформените ще предотврати посегателства и ще пресече опити за извършване на битови престъпления

Автор: Десант

Специализирана полицейска операция за охрана и недопускане нарушения на обществения ред и предотвратяване на престъпления  по време на прибирането на селскостопанската реколта започва от 1 юни в Кюстендилска област, съобщават от пресцентъра на МВР.

До пика  на кампанията по прибирането на черешите охраната ще се поеме от служители на ОДМВР – Кюстендил, като поетапно ще се включват и служители на РДГП – Кюстендил,  служители на  Дирекция „Жандармерия“ на МВР.

Планирано е в рамките на операцията да се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция ще предотврати посегателства и ще пресече опити за извършване на битови престъпления.

И тази година в осъществяването на охранителната операция маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта, пунктовете за наемане на работна ръка.

Традиционно общинската власт издава заповед за правилата, при които се наемат работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви и работното време в масивите и на пунктовете за изкупуване на черешите.

Специализираната охранителна и превантивна операция  ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки