Риби от рециклирани хард дискове ще заплуват в Бургас


Риби от рециклирани хард дискове ще заплуват в Бургас
Снимки: Община Бургас и Фейсбук
30 Май 2019, Четвъртък


Вижте какво още включва програмата на фестивала „Рециклирай с фантазия"

Автор: Десант

Риби от глави на хард дискове, муха от вентили за велосипедни гуми и гаечно „хоро" са само някои от творбите, които жителите и гостите на Бургас ще могат да видят в периода 31 май - 7 юни в залите на в къща-музей „Георги Баев" в морския град.

В изложбата са включени модернистични произведения на изкуството от бургаските автори Руси Костадинов, Добрин Вътев, Огнян Петков, Симеон Шивачев, Атанас Стоянов и Божин Божинов. Тя се организира в рамките на фестивала „Рециклирай с фантазия", с който местната общинска администрация отбелязва Европейския ден на морето и „Зелени дни в Бургас".

В програмата са включени множество информационни кампании, демонстрации, арт работилници и игри за деца, елитна изложба на автори с творби от рециклирани материали, поставяне на арт инсталации, насърчаващи разделното събиране, ревю с дизайнерски рокли от рециклирани материали и хаос парти.

До сърф базата в Морската градина ще украси брега голяма конструкция с 4000 пластмасови бутилки във формата на риба. Шишетата са събрани от мобилните центрове за разделно събиране на територията на Община Бургас, деца от бургаски детски градини, супермаркети...



В специално Арт ателие желаещите ще могат да си направят играчки от пластмасови бутилки. Детски ателиета ще има и на остров Света Анастасия, като освен там, събития от програмата на феста ще има и на други места в Бургас – Експо център „Флора", Културен център „Морско казино", Морската градина и пр.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки