„Воин на дъгата” ще акостира във Варна и Бургас


„Воин на дъгата” ще акостира във Варна и Бургас
Снимки: Авторът
30 Май 2019, Четвъртък


Легендарният кораб на световната екологична организация „Грийнпийс“ „Rainbow Warrior" пристига у нас в рамките на общоевропейския тур „Заедно за климата“

Автор: Мартина Чачевска

Легендарният кораб на световната екологична организация „Грийнпийс“ „Rainbow Warrior", участвал в стотици акции по света за опазването на природата, отново ще посети България.

На 4 и 5 юни той ще е във Варна, а на 8 юни ще акостира на бургаското пристанище, където ще остане до 9 юни. 


Корабът на пристанището в Бургас през 2017 г.

Тазгодишното му посещение е част от общоевропейския тур „Заедно за климата“ за промяна на енергийната система, посветен на използването на чиста възобновяема енергия, децентрализация и справяне с климатичната криза.

На борда на „Rainbow Warrior" ще се проведат най-различни обучения, форуми за иновации, прожекции, куклен театър и пр. Палубата и отделните му помещения ще са със свободен достъп за всички желаещи да го разгледат.

Любознателните посетители ще имат възможността на чуят интересни факти за историята и устройството на плавателния съд и да влязат в кабината за управление. Те ще могат да се разходят на носа и по задната палуба, където се намира хеликоптерната площадка и скоростната лодка на “Грийнпийс”, участвала в редица акции срещу китоловни кораби, срещу нефтени разливи в морето и много други каузи, свързани с опазването на околната среда и мира на планетата.



„Rainbow Warrior" в превод означава „Воин на дъгата” и е третият плавателен съд с това име във флота на екологичната организация. Първият й служи вярно от 1978 г., до 1985 г., когато е взривен от френските тайни служби по време на протестна акция срещу ядрени опити, а вторият е превърнат в болница след 20 години героични битки за чиста планета. Името преминава от кораб на кораб с идеята, че дори един плавателен съд да бъде унищожен, друг ще поеме грижата за Земята.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки