Загиналите 7 души на потъналия кораб в Дунав са корейски граждани


Загиналите 7 души на потъналия кораб в Дунав са корейски граждани
30 Май 2019, Четвъртък


Обилните валежи от началото на май доведоха до високи водни нива, което усложнява спасителните действия

Автор: Десант

Седем души загинаха, а 19 други се издирват, след като круизен кораб се преобърна и потъна в река Дунав в района на Будапеща, съобщиха унгарски и южнокорейски длъжностни лица.

Инцидентът стана близо до сградата на парламента в сърцето на унгарската столица след сблъсък с друг плавателен съд около 22,00 ч. (23,00 ч. българско време) в сряда.

Общо на борда е имало 33 южнокорейци, съобщи външното министерство на Южна Корея, потвърждавайки, че седемте загинали са корейски граждани. 26-метровият туристически кораб е имал екипаж от двама унгарци.

"На този етап седем души са били отведени в болница в стабилно състояние и нашите служби са регистрирали смъртта на още седем души", заяви Пал Гйорфи, говорител на унгарските служби за спешна помощ.

Издирването продължава с помощта на водолази. Обилните валежи от началото на май доведоха до високи водни нива, което усложнява спасителните действия.

Корабът е намерен след няколко часа претърсване в близост до моста Маргерита, който свързва стария град Буда и областта Пеща. Речният участък, където се е случил инцидентът, е бил затворен за корабоплаване. Причините за потъването на круизния кораб се изясняват.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки