Марияна Николова: България е на първо място в ЕС по относителен дял на жените в IT сектора


Марияна Николова: България е на първо място в ЕС по относителен дял на жените в IT сектора
Снимка: Пресцентър на МС
29 Май 2019, Сряда


Вижте какво още изтъкна вицепремиерът по време на международната конференция „Ролята и статута на жените в съвременното общество – между овластяване, лидерство и полова дискриминация“

Автор: Десант

„Равнопоставеността на жените и мъжете е от изключително значение в контекста на общия ни стремеж за модернизиране на европейския социален модел и за постигане на целите на Стратегия Европа 2020“. Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова в Букурещ на международната конференция „Ролята и статута на жените в съвременното общество – между овластяване, лидерство и полова дискриминация“.

В своето изказване тя подчерта, че с тази тема се отбелязва приемственост между Българското и Румънското председателство.

Вицепремиерът Николова акцентира върху последователната политика, която страната ни води за равенството между половете и даде примери с приети закони, стратегически документи и механизми за постигането на тази цел.

„Една от най-важните области, в която инвестираме усилия и средства, е участието на жените на пазара на труда и съответно професионалната им реализация“, изтъкна още вицепремиерът Николова. Тя добави, че са предприети мерки за увеличаване на заплатите при професии като тези на медицинските сестри и учителите.

Марияна Николова изтъкна още, че България е на първо място в ЕС по относителен дял на жените в IT сектора. 

Двудневният международен форум е под патронажа на министър-председателя на Румъния Виорика Дънчила и се провежда в рамките на Румънското председателство на Съвета на Европейския съюз.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
pdyf
29.05.2019 19:24:15
0
0
Само да не са Сапунки... защо сте ги изтрили?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки