За първи път: Ще има изложение на козметика и продукти от етерични масла


За първи път: Ще има изложение на козметика и продукти от етерични масла
28 Май 2019, Вторник


Всеки посетител ще може сам да създаде формулата на свой индивидуален парфюм, направен по негова собствена комбинация от аромати

Автор: Десант

За първи път в Казанлък се организира специализирано изложение на парфюми, козметика и продукти от етерични масла с акцент върху маслото от българската маслодайна роза. То ще се проведе в рамките на Фестивала на розата 

Във форума ще вземат участие 17 реномирани фирми от Казанлък и България, които произвеждат продукти от парфюмерийната и козметичната промишленост на основата на етеричномаслените култури.

„Идеята за организиране на това атрактивно събитие в рамките на 116-ия Празник на розата е да се получи едно естествено продължение на традиционните ритуали „Розобер” и „Розоварене”. С изложението се постига проследяване на целия процес на розопроизводството – след събирането на розовия цвят и извличане на розовото масло и останалите розови продукти, как и по какъв начин те намират приложение в парфюмерията и козметиката”, споделя пред zakazanlak.bg Сребра Касева, началник на кабинета на кмета на Община Казанлък.

Официалното откриване на изложението е на 31 май в казанлъшкия Музей на розата. 

За да бъде показана връзката между науката и индустрията, която е в основата на развитието на всеки един отрасъл, на 31 май ще има и научна конференция на тема „Българската парфюмерийна индустрия – тенденции и аромати”, на която доклади ще изнесат известни български учени.

По време на самото изложение за казанлъчани и многобройните гости на Града на розите са предвидени много изненади. Всеки желаещ ще може да си тръгне с индивидуален парфюм, направен по негова собствена комбинация от аромати. В тази връзка за любознателните посетители ще бъде проведен уъркшоп „Направи си аромат”. В работилницата за аромати, която е отворена на 1 и 2 юни в Музея на розата, специалисти на фирма „Евтерпа” ще дават консултации и ще помагат в комбинирането на ухания, за да може всеки да намери формулата на своя парфюм.

За ценителите на изкуството в модата един от водещите български дезайнери – доц. Мариела Гемишева, ще представи на публиката своята атрактивна идея, наречена „Нюансите на розата в цвят и аромат”. Предизвикателства в розово, много красота и емоции обещава пърформансът на топ дизайнера с казанлъшки корен, който ще бъде представен на 31 май от 17,30 ч. отново в Музея на розата в Казанлък.

Източник: zakazanlak.bg


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки