Пловдивска болница зарадва абитуриенти в неравностойно положение


Пловдивска болница зарадва абитуриенти в неравностойно положение
27 Май 2019, Понеделник


Шестима младежи получиха ваучери за пътуване в страната и в чужбина

Автор: Десант

Екипът на „УМБАЛ-Пловдив“ изненада абитуриенти в неравностойно положение и по случай завършване на средното им образование им направи подаръци.

Работещите във водещото лечебно заведение у нас събраха лични средства, за да зарадват младежите и след консултация с директора „Социална политика“ в община Пловдив Веселина Ботева решиха да им подарят ваучери за пътуване в страната или в чужбина.

Те бяха връчени от изпълнителния директор на „УМБАЛ-Пловдив“ д-р Аргир Аргиров на специална среща със зрелостниците, от които петима са от Комплекс за социални услуги „Олга Скобелева“, а един е от Център за настаняване от семеен тип „Майка Тереза“.

„Завършването на средното образование е един от най-важните моменти в живота на всеки човек. Следващите са свързани със създаването на семейство и раждането на децата му. Продължавайте да пътувате – в духовен план, като продължите да учите и да се образовате, а във физически – като опознавате нови места в страната и извън нея“, заяви той.

Абитуриентите имат възможност да ползват ваучерите на фирма „Кибела тур“ в продължение на една календарна година и да посетят дестинация по техен избор.

Младежите останаха очаровани от жеста на екипа в лечебното заведение и благодариха сърдечно за подаръците. Те увериха, че са положили много усилия, за да се представят добре на зрелостните изпити.

Някои от тях заявиха, че ще кандидатстват във висши учебни заведения, а едно от момчетата обясни, че иска да завърши за социален работник и да помага на деца с неговата съдба. Човек, преживял подобни житейски трудности, може да бъде истински съпричастен и да е много полезен в социалната сфера, поощри го Веселина Ботева.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки