Вяра Лозанова и Иван Костадинов са загиналите в самолетната катастрофа


Вяра Лозанова и Иван Костадинов са загиналите в самолетната катастрофа
Снимка: Трафик нюз
26 Май 2019, Неделя


Вяра е механик в 24- та Авиационна база - Крумово. Колегите й не могат да повярват, че е загинала при днешния инцидент

Автор: Десант

Вяра Лозанова от Пловдив и Иван Костадинов от София са загиналите в самолетната катастрофа край Ихтиман. Днес преди обед  малък  самолет се е разби на запад от Ихтиман посока Черново, където има летище за наемане на самолет.  В 11.32 е получен сигнал, че самолет е паднал и се е запалил.

Веднага към мястото са се отправили екипи на Спешна помощ от Ихтиман и Костенец. На място са открити обгорелите тела на мъж и жена. Мъжът е пилотирал самолета, а жената е била спътничка, съобщава trafficnews.bg.

По първоначални данни след набрана височина, самолетът изпада в свредел, пада и се самозапалва.



Вяра Лозанова е механик в 24- та Авиационна база - Крумово. Тя е един от любимите членове на екипа на авиобазата. Макар и жена в тази типично мъжка професия, казват, че е сред най-добрите специалисти на Кугър, Ми-17 и Ми-24.

Дамата прекарва много време и на летището край Белозем, тъй като е и пилот от  леката авиация. Нейни приятели твърдят, че е увлякла десетки последователи, показвайки им свободата, която дава летенето.

Иван Костадинов, който е пилотирал самолета, е инженер - конструктор във фирма "Иновас", която се занимава с производство на оборудване от пяна. Летенето е неговата страст, а той оглавява Сдружението на аероклубовете в страната.

Костадинов и Лозанова са споделяли общата си страст и често са летяли заедно, показват снимки в публичните им профили в социалната мрежа.

"Потресен, съм, иде ми да ревна с глас, макар да съм мъж на години. Познавам Вяра, не мога да повярвам, че я няма. Идеален човек, единственият механик на вертолет в Авиобаза Пловдив. Наскоро се пенсионира, но ще лети и в сънищата на хората, които я познаваха. Истинска жена, с главно "Ж". Хората, минали тоя портал, са така – летят, докато са живи, а и след това."

Така коментира за "Марица" фаталния инцидент със самолет Чесна с двама загинали край Ихтиман Тобия Качаков, авиоас и конструктор с 60-годишен стаж в авиацията. Познава я от години, контактуват редовно във Фейсбук.

Познавала отлично редукторите на самолетите. Ползвала се с изключително уважение от колегите си. Винаги, когато имало задача, се включвала наравно с мъжете, без грам женски глезотии. Всички я обичали, редовно се обръщали към нея за съвет и помощ.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки