Ще ремонтират Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в Котел


Ще ремонтират Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в Котел
Снимка: Министерство на културата
24 Май 2019, Петък


Проектът предвижда подмяна на дограма, изграждане на нова осветителна инсталация и мерки за подобряване на енергийна ефективност

Автор: Десант

В навечерието на най-светлия български празник - 24 май, министърът на културата Боил Банов направи символична първа копка на ремонта на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в Котел в присъствието на кмета Коста Каранашев, областния управител Чавдар Божурски, директора Мария Градешлиева, преподаватели и ученици.   

„Радостен съм, че точно в навечерието на най-българския празник можем да направим символично първата копка. Много дълго чакахме да се случи възможността за този ремонт. Надявам, че ще направим това училище желано от най-талантливите деца от цяла България. То е невероятен пазител на традиции и нашият ключ към бъдещето“, заяви министър Банов.

Министърът припомни огромната роля на Котел за Българското възраждане и поздрави всички по повод предстоящия Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Директорът на училището Мария Градешлиева посочи, че за нея този момент е исторически, тъй като изграждането на многофункционалната зала се чака повече от четири десетилетия.

Министерството на културата е бенефициент по проект „Реконструкция и нова многофункционална зала на НУФИ „Филип Кутев“ – гр. Котел“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура“, на обща стойност почти 3.8 млн. лв. В рамките на проекта ще бъде извършена цялостна модернизация на образователната среда, като ще бъде реновирана съществуващата материална база, включително дворното пространство. Ще бъде изградена и нова многофункционална зала.

Проектът предвижда подмяна на дограма, изграждане на нова осветителна инсталация и мерки за подобряване на енергийна ефективност на училището. Ще бъде осигурена достъпна среда за хора в неравностойно положение. С оглед подобряване на качеството и предоставяне на модерна образователна услуга в рамките на проекта е предвидено закупуването и доставката на специализирано оборудване в съответствие с нуждите на учениците.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки