Неволите с новия варненски булевард продължават


Неволите с новия варненски булевард продължават
Снимка: bTV
23 Май 2019, Четвъртък


За ново срутване върху струващия 110 млн. лв. бул. „Васил Левски" съобщава bTV

Автор: Десант

За ново срутване върху струващия 110 млн. лв. варненски булевард „Васил Левски" съобщава bTV.

Земната маса се е срутила върху локално платно на булеварда в района на ромския квартал „Максуда". По предварителна информация няма пострадали.

Проблемите с инфраструктурата в града продължават, след като преди дни върху чисто новия булевард бяха нанесени сериозни поражения при първата по-сериозна буря. Тогава управата обясни, че причината е, че пътят е бил пуснат предсрочно за движение.

Спорното кръгово кръстовище, което шофьорите определят като „влакче на ужасите", пък се превърна в езеро. В близост до мост се срути земна маса, наложи се да бъде премахнат и опасен стълб. Несгодите започнаха едва часове, след като премиерът Бойко Борисов посети Варна и специално попита как е новият булевард.

Въпреки че непосредствено след пороите зам.-кметът увери, че няма щети по градската инфраструктура, в социалните мрежи се появиха снимки, които опровергаха напълно твърдението му. 

Междувременно, в ранния следобед варненският кмет Иван Портних обяви, че започва незабавно и поетапно събаряне на всички незаконни къщи по протежение на ската на варненския бул. "Левски" в Максуда.

По думите му, цитирани от Moreto.net, причината за свличането върху пътното платно, станало по-рано днес, са незаконните постройки по протежението на булеварда, а събарянето им е трябвало да започне преди дни, но на 21 май е било спряно от съда.

Сега обаче се вижда, че премахването им е неизбежно и още днес ще бъде започнат процеса по премахването на 10-15 къщи, като успоредно с това ще се укрепва и скатът и ще се поставят огради.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки