От 1 юни тръгва шопинг влакът от Пловдив за Одрин


От 1 юни тръгва шопинг влакът от Пловдив за Одрин
Гарата в Одрин. Снимка: Уикипедия
23 Май 2019, Четвъртък


В навечерието на 24 май обаче има проблеми с издаването на билетите за вътрешните линии

Автор: Десант

От 1 юни българите ще могат да ходят на пазар до Одрин и с влак.  Причината да бъде пусната в експлоатация тази жп връзка е големият интерес от страна на нашенци към шопинг дестинацията в югоизточната ни съседка.

Международният влак ще потегля от Пловдив в 8:40 ч. В Димитровград ще бъде в 9:26 ч., където може да направи връзка с композиция, идваща от Кърджали. 

Обратният трен от Одрин към Пловдив ще тръгва в 17:00 ч. и ще пристига на гара Пловдив в 21:15 часа.

Влакът ще се движи и в почивни и празнични дни.

Междувременно стана ясно, че „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 8000 допълнителни места за почивните дни по повод Деня на славянската писменост и култура във влаковете, кръстосващи по основните вътрешни направления в България.

От 23 до 26 май включително с увеличени състави ще пътуват някои влакове по маршрутите: София-Варна-София; София-Бургас-София; София-Пловдив-София; София-Свиленград-София; София-Стара Загора-София; София-Горна Оряховица-София; София-Лом-София; София-Видин-София; София-Благоевград-София; София-Кюстендил-София; София-Петрич-София и Септември-Добринище-Септември.

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Само че от сутринта на 23 май съществува проблем с издаването на билети в някои гари в станата. По данни на железопътния превозвач, причината е, че при въвеждането на данни в билетоиздаващата система се забавя процеса по издаване на билети. 

От "Информационно обслужване" АД и БДЖ работят по отстраняване на проблема с възникналото забавяне, уточняват още от железниците.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки