Нелгин от Шумен, който стреля по бившата си жена, е в ареста за 72 часа


Нелгин от Шумен, който стреля по бившата си жена, е в ареста за 72 часа
Снимка: Шумен онлайн
23 Май 2019, Четвъртък


Прокуратурата е внесла искане в Шуменския окръжен съд обвиняемият да бъде задържан под стража. Решението на съда ще стане ясно по-късно днес

Автор: Десант

30-годишният Нелгин, който направи опит да убие бившата си съпруга при условията на домашно насилие, е бил привлечен от Окръжната прокуратура в Шумен късно вчера и задържан за срок до 72 часа.

Прокуратурата е внесла искане в Шуменския окръжен съд обвиняемият да бъде задържан под стража. Днес съдът ще се произнесе с определение по искането на Окръжната прокуратура.

Досъдебното производство срещу 30-годишния обвиняем е било образувано на  22 май, когато рано сутринта – малко след 5 часа, бил получен сигнал за простреляна жена. Инцидентът  станал в околностите на Шумен, а опитът за убийството бил извършен с револвер, който е намерен вчера от разследващите.

Простреляната 26-годишна Нурсел била приета в болницата, а Нелгин избягал от местопроизшествието. 

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод „Алкомет“ в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели.

Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал. Открит бил от полицията в Разград, където бил задържан. 

Опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане. Нелгин преследвал често бившата си съпруга и това станало повод тя да подаде втора жалба срещу него за домашно насилие ден преди инцидента.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки