След инициатива на младежи от НФСБ: Откриха нова спортна площадка в столичния кв. „Бенковски”


След инициатива на младежи от НФСБ: Откриха нова спортна площадка в столичния кв. „Бенковски”
22 Май 2019, Сряда


Площадката е оборудвана със специално осветление. Там ще могат да спортуват не само учениците от училището, но и вечер – младите хора от квартала


Нова спортна площадка бе открита днес официално в столичния кв. „Бенковски”. Тя бе изградена след инициатива на младежката организация на НФСБ. Младите хора започнаха подписка за изграждането й с мотива, че в квартала няма къде да спортуват.

Регионалният координатор на НФСБ Венера Тодорова припомни, че младежите получиха подкрепата на НФСБ, на председателя на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и народен представител от НФСБ Славчо Атанасов, както и на колегата му - народният представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Георги Колев.

Всички те връчиха на кмета Йорданка Фандъкова подписка на жителите на „Бенковски“ за изграждане на спортната площадка. 977 граждани се подписаха  под искането в основното училище в квартала да бъде направено затворено спортно игрище.

„Училищната площ на 60-то ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ включва футболно игрище, баскетболно игрище и терен за други спортни дейности за децата, които не са поддържани от създаването на  самата училищна база и определено имат нужда от реновиране. В същото време младите хора имат нужда от места, където да  спортуват“, заявиха инициаторите на подписката.



Днес новата спортна площадка бе открита от кмета Йорданка Фандъкова и председателя на парламентарната Комисия за децата, младежта и спорта Славчо Атанасов.

По думите на Атанасов е важно да се отбележи, че на площадката ще могат да спортуват не само учениците от училището, но и вечер – младите хора от квартала. Площадката е оборудвана със специално осветление.

Георги Колев подчерта факта, че инициативата е дошла от самите млади хора в квартала и това е изключително тяхна заслуга.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки