В Стара Загора откриха Музей на водоснабдяването и канализацията


В Стара Загора откриха Музей на водоснабдяването и канализацията
22 Май 2019, Сряда


Вижте какво може да се види в експозицията


На 21 май в Стара Загора бе открит Музей на водоснабдяването и канализацията. Музейната експозиция се намира на територията на Градската пречиствателна станция за отпадни води.

С помощта на макет на урбанизирана територия и на интерактивна 3D визуализация в нея е представено функционирането на водоснабдителната и канализационната система по пътя на водата. По този начин посетителите могат да се запознаят с дейностите, които изпълнява ВиК операторът при предоставяне на услугите – къде и как се добива водата, как се транспортира тя до населените места, кои са основните елементи на една водоснабдителна и канализационна система и какво представлява един цялостен план на ВиК мрежата в градска среда.

Музеят е направен по проект „Подпомагане на ефективността, управлението и институционалния капацитет в отрасъл ВиК“, финансиран по ОП „Околна среда 2014-2020“.

Освен в Стара Загора музеи на водоснабдяването и канализацията са обособени в още 3 града – Варна, Смолян и Пазарджик. Идеята е те да се превърнат в постоянен образователен център за придобиване на навици от страна на потребителите за отговорно отношение към водата и опазването на околната среда.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки