Раздадоха наградите „Златен грифон" за принос в археологията


Раздадоха наградите „Златен грифон" за принос в археологията
Снимка: Министерство на културата
21 Май 2019, Вторник


Вижте кои са отличените

Автор: Десант

За поредна година бяха обявени носителите на ежегодните награди на Министерството на културата „Златен грифон” за принос в развитието на българската археологическа наука.

На официална церемония в гр. Бяла по време на провеждащата се LVІII Национална археологическа конференция вчера зам.-министърът на културата Амелия Гешева връчи „Златен грифон“ – изображение на грифон с огърлие и грамота, за цялостен принос в археологическата наука проф. д-р Тотко Стоянов.

Грамота и плакет за постижения в археологическата наука през 2018 г. получи Станислав Илиев (за теренните археологически проучвания на обект в м. „Кючук Чеир“, при с. Капитан Андреево, община Свиленград). С грамота и плакет бе отличен и проф. д. изк. Константин Тотев, за теренните археологически проучвания на обект „Средновековен град Трапезица – сектор Север“. Доц. д-р Бони Петрунова получи грамота и плакет за теренните археологически проучвания на обект „Средновековна крепост Калиакра“.

По време на церемонията зам.-министър Амелия Гешева благодари на археолозите за работата им през 2018 г., която е довела до значими открития, както и на екипите на музеите, които са се включили в представянето на културното наследство на България зад граница. Тя подчерта, че археологията е сред държавните приоритети, затова и средствата за проучвания продължават да се увеличават.


В категории: Новини , Археология

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки