Доктор Жоро Ченголов от Хасково е бил разпитван за издавани фалшиви ТЕЛК решения


Доктор Жоро Ченголов от Хасково е бил разпитван за издавани фалшиви ТЕЛК решения
20 Май 2019, Понеделник


Районна прокуратура - Хасково започна разследване за издадено лъжливо свидетелство за здравословно състояние

Автор: Янко Крумов

Районна прокуратура - Хасково започна разследване за издадено лъжливо свидетелство за здравословно състояние. Повод за досъдебното производство стана репортаж по Нова телевизия – „Как здрав мъж получи процент инвалидност?“.

Миналия петък Районна прокуратура-Хасково се е самосезирала и е възложила разследване на полицията. Става дума, че на неустановена дата през октомври 2018 г., в Хасково, лекар е снабдил неизвестно лице с лъжливо свидетелство - Амбулаторен лист за състояние на здравето му.

Наблюдаващият прокурор е възложил да се разпитат свидетели, да се установи извършителя, както и самоличността на лицето, на което е издадено амбулаторния лист, за да послужи пред комисия на ТЕЛК, да се приобщи документацията по издаване на решение на ТЕЛК, да се извършат претърсвания и изземвания и др.

Срокът за приключване на разследването е двумесечен, уточняват от прокуратурата.През почивните дни в полицията е бил привикан доктор Жоро Ченголов, който е специалист по УНГ. Той обаче не е бил задържан за 24 часа, защото лекарите в Спешното са открили, че има здравословни проблеми.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки