Комисии тръгват да оценяват щетите от градушката в Карловско и Новозагорско


Комисии тръгват да оценяват щетите от градушката в Карловско и Новозагорско
Снимка: БГНЕС
17 Май 2019, Петък


За улеснение на засегнатите стопани е създадена организация за подаване а заявления за обезщетение до кмета на населеното място

Автор: Десант

По разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева са сформирани комисии за оценка на щетите от градушката в населените места край Карлово и Нова Загова.

Представители на общинските земеделски служби започват още в събота обследвания на пораженията. Те ще имат задача да опишат щетите на земеделските стопани, за да им бъдат изплатени в най-кратки срокове обезщетения.

За улеснение на засегнатите стопани е създадена организация за подаване а заявления за обезщетение до кмета на населеното място.

Припомняме, че ледени късове с размер на орех се изсипаха в четвъртък вечерта в Централна България. В Карловско градушката унищожи посеви и градини. Поражения са нанесени на розови и лозови масиви.

От Изпълнителна агенция за борба с градушките съобщават, че в района на село Каравелово и в района на Нова Загора не са извършвани противоградови действия, тъй като те са извън защитавана територия. От Агенцията припомнят, че не се извършват противоградови действия и над населени места.

До края на месеца се очаква да стартира дейността на новоизградената ракетна площадка и команден пункт в района на Област Стара Загора - „Тъжа”.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки