Посланикът на Словения: Вие представлявате най-древната култура в Европа


Посланикът на Словения: Вие представлявате най-древната култура в Европа
Снимка: Българска патриаршия
16 Май 2019, Четвъртък


Анжей Франгеш изтъкна още на среща с патриарх Неофит, че Българската православна църква е „пазител на ценностите"

Автор: Десант

„Вие представлявате най-древната култура в Европа и за мен е особено важно това как обществото ви приема и какви са вашите взаимоотношения с останалите християнски изповедания в страната” - това заяви Негово превъзходителство посланикът на Словения Анжей Франгеш, който днес бе приет от българския патриарх Неофит в сградата на Софийската света митрополия.

Както информират от Светия синод, Франгеш е изтъкнал още, че за Словения е било изключително важно да открие посолство в България, тъй като българският и словенският народ са братски народи и имат общо минало.

„За мен БПЦ е най-важният пазител на ценностите. Всички славянски нации са се учили и въз основа на вашето знание. Без светите братя Кирил и Методий ние нямаше да се намираме тук и сега, а и нещата нямаше да са поставени по този начин. Заради това ще сме ви винаги признателни. Имаме голямо желание да си съдействаме, в която да е област. Имаме огромно уважение към това, което прави БПЦ за България. Изразяваме нашата готовност да помогнем на Българската църква в служението й”, е посочил още Негово превъзходителство.

Посланикът е изразил готовността на Словения да помогне във всяка една област от служението на Българската църква, както и нейното желание за подпомагане на българската общност в Словения.

От своя страна патриарх Неофит е споделил, че Българската православна църква се старае да поддържа добри контакти с останалите християнски изповедания и Поместните православни църкви.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки