Кипърският фермер, прегазил крадец в имота си, остава в ареста


Кипърският фермер, прегазил крадец в имота си, остава в ареста
16 Май 2019, Четвъртък


Най-тежката мярка за неотклонение е наложена и на другите двама крадци, мишкували във фермата заедно със загиналия

Автор: Десант

Кипърският бизнесмен Димитракис Пирилис и двамата роми Ангел Иванов и Ангел Галджев, крали от фермата му, отиват заедно в ареста. Това решиха в две отделни производства съставите на Районния съд в Пловдив.

Със съдебните решения бяха удовлетворени изцяло исканията на прокуратурата за постоянен арест както за бизнесмена, убил третия крадец в имота си, така и за останалите двама мъже, съобщава Канал 3.

Оказа се, че ромите са криминално проявени, като срещу Галджев има още две висящи дела отново за кражби. Законът предвижда затвор от 5 до 15 години в казуса на Галджев, който е осъждан 9 пъти, и от 1 до 5 в случая на Иванов, който има една присъда. Последното осъждане на Ангел Галджев било за кражба именно от имуществото на Пирилис.

Галджев помоли съда да го остави на свобода, като обясни, че искал да си иде при семейството. Иванов пък поиска домашен арест, но молбите им не бяха удовлетворени.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, ще именно двамата роми, заедно с покойния Петър Гаджанов, са опитали да извършат кражба от имота на кипъреца. От данните на прокуратурата стана ясно, че те са опитали да отнемат противозаконно от фермата 5 крави. Те разказали, че искали да косят люцерна, но на мястото са открити въжета, като с едно от тях са били вързани две крави, като първоначално животните били повече.

Адвокатът на крадците посочи, че няма доказателства, че клиентите му са искали да крадат крави. Иванов и Галджев не се признават за виновни, като поддържат, че искали косат люцерна от площ, намираща се на 2 километра от фермата на Димитракис.

Междувременно в съседната съдебна зала магистратите решиха да оставят кипърският бизнесмен Димитракис Пирилис също зад решетките. Пирилис обясни, че не е видял Гаджанов, а след като е разбрал, че го е ударил с колата, веднага е сигнализирал на 112. Той подробно обясни, че ромите са крали многократно от него и дори посочи, че са палили къщата му. Живущи от 5 населени места в района пък са се обявили за освобождаването на работодателя им Пирилис.

Адвокатите на Пирилис обявиха, че ще обжалват решението, а до тогава бизнесменът и двамата крадци ще останат зад решетките.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки