Валери Симеонов: Ще се изправя срещу лобитата в Европа, както се изправих срещу хазартния бизнес у нас


Валери Симеонов: Ще се изправя срещу лобитата в Европа, както се изправих срещу хазартния бизнес у нас
15 Май 2019, Сряда


Нека хората да видят кой какво е свършил и тогава да отидат да гласуват - призова от екрана на БНТ лидерът на НФСБ

Автор: Десант

„Тези процеси, които протичат в България – използването на изпълнителната власт от най-големите фирми, от картелите, за да ударят и ликвидират дребните търговци и бизнесмени, го има и в Европа. Свръхрегулацията и лобизма са проблеми, които сякаш никой не хваща. А това трябва да се промени”, заяви водачът на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа )” – Валери Симеонов в предаването „Още от деня” на БНТ в сряда вечерта.

По думите му в Брюксел има над 4000 лобистки офиса. Срещу 751 евродепутати.  „Разбирате ли каква е пропорцията и какъв е огромният риск за Европа?”, реагира лидерът на НФСБ.

На въпрос на водещата какво би направил в тази ситуация той отговори: „Ще се изправя срещу лобитата така, както се изправих срещу хазартния бизнес у нас”.

Валери Симеонов припомни, че е внесъл промени в Закона за хазарта, този закон е бил съгласуван в Европейската комисия, върнат е нотифициран и сега предстои да се гледа в българското Народно събрание. „Постигнах съгласие от ГЕРБ и БСП – от Цветан Цветанов и Корнелия Нинова, че ще подкрепят този закон. Сега ще ги видя като влезе в зала”, каза още лидерът на НФСБ.

Той беше категоричен, че борбата за интересите на българския бизнес, икономика и държава трябва да се води на всички терени – и в Европейския парламент, и у нас. „Аз и моите колеги от НФСБ сме хора на действието – каквото правим тук, ще го правим и в Брюксел”, подчерта той и припомни как единствено депутатите на НФСБ са се противопоставили на драконовския закон за ликвидирането на дребните търговци на горива и бензиностанции, диктуван от големите вериги.

„Нека хората да видят кой какво е свършил и тогава да отидат да гласуват. А не да гледат кой какво обещава”, заяви Валери Симеонов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки